Bali Spirit Festival, Ubud Bali 2025 Dates TBD

Yoga Dance Music Healing

Buy Tickets now

Blog

Wat houdt BaliSpirit Festival precies in?

BaliSpirit Festival is jezelf ontdekken, het is like-minded mensen ontmoeten, het is dansen in de regen, het is diepgaande yoga beoefenen in de meest uiteenlopende workshops. Maar het allerbelangrijkste is: jezelf de tijd geven om te genezen, te herstellen, te luisteren, te leren, te voelen en natuurlijk… heel veel te lachen. 

Honderden mensen van over de hele wereld bezoeken jaarlijks het magische en eeuwig groene eiland Bali om het Bali Spirit Festival bij te wonen. Rond Maart/April zetten wij een hele week in het thema van (zelf)ontdekking, yoga, dans, martial arts, breathwork en persoonlijke ontwikkeling. 

Een kleurrijke samenstelling aan muzikale klanken is daarbij dag- en nacht aanwezig om het festival compleet te maken: songwriters, Dj’s, internationale bands en de meest progressieve muzikanten uit alle windstreken. 

Het festival duurt een week maar er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om drie dagen te gaan, of een dag kaart kopen voor één specifieke dag. Voor de muziekliefhebbers hebben wij ook speciale muziekpassen, deze geven je toegang tot alle muzikale optredens en een aantal speciaal geselecteerde workshops. 

Bali Spirit Festival is geschikt voor iedereen met een open mindset. Singles, groepen, kinderen, tieners en families. Het maakt echt helemaal niks uit of je nog nooit een yoga legging hebt aangetrokken, een beginner bent of juist al gevorderd. Het programma is zo samengesteld dat er voor ieder wat wils is. Eén ding is zeker: dit festival midden in de eeuwig groene Balinese rijstvelden zal ook voor jou een onvergetelijke ervaring zijn.

Yoga Liefhebbers

Ondanks het erg gevarieerde programma is en blijf de rode draad van BaliSpirit Festival het doorlichten van yoga. Merendeels van de workshops zijn dan ook yoga-gerelateerd, maar ze zijn lang niet allemaal hetzelfde. Laat je verassen door de ontelbare vormen waarin yoga tot leven kan komen. Zowel de klassieke stijlen als Yin, Vinyasa Flow, Kundalini, Hatha, Jivamukti en Ashtanga yoga worden beoefent, maar er wordt ook les gegeven in nieuwe samensmeltingen zoals Heavy Metal, Laughter, Afrro Flow en yoga voor de kleintjes. 

Sommige lessen focussen zich op het opwarmen van het lichaam en andere lessen leggen de nadruk op het herstellen en balanceren van je chakra’s. Andere workshops richtten zich vooral op inwaartse aandacht, aarden, stil zitten en het nu. Het delen van wijsheid en positieve energie staat in ieder geval altijd centraal. 

Breathwork

Ademwerk, beter bekend als breathwork, heeft de laatste jaren veel momentum gekregen binnen de yoga wereld. Sommige mensen noemen het ‘nieuwe yoga’ – wij geloven dat het hand- in hand gaat met wat we al kenden. De twee complimenteren elkaar aanzienlijk. Ook tijdens BaliSpirit Festival wordt aandacht besteed aan breathwork, waarbij je door experts zoals Giten Tonkov, Dhana-Dharma Devi & Ashanna en Leena Kristina Tuulse, wordt meegenomen op een reis uit jezelf en tegelijkertijd een reis terug naar jezelf.

Waar genezing plaatsvindt en groei wordt gestimuleerd

Globale genezing wordt al uitgevoerd en meegenomen in meerdere workshops maar het is ook mogelijk om je eigen privé sessie te boeken in de Healing Huts. Tarot lezers, Reiki meesters, massage experts – meer dan 20 verschillende professionals gespecialiseerd in alternatieve geneesmiddelen, persoonlijke groei en spiritueel-welzijn, stellen zich ieder jaar weer open voor deze persoonlijke sessies. 

Daarnaast zijn er nog meer workshops die zich specifiek focussen op heelkracht. Dit kan zijn in de vorm van soundhealing in de late uurtjes, waarbij je uitkijkt over de rijstvelden en de opkomende maan. Dit kan Wataflow zijn, waarin water therapie wordt beoefend in het zwembad. Dit kunnen ook Thai- en Esalen massages zijn. Genezen is een belangrijk deel van het Bali Spirit Festival en dit thema is overal in terug te vinden. 

Een ander aspect van het festival wat ook innerlijke genezing en persoonlijke groei stimuleert, is de vele lezingen en seminars. Experts uit verschillende vakgebieden delen hun ideeën, voorbeelden, en inspiratie over hoe je obstakels kunt overwinnen en hoe je altijd kunt blijven groeien. 

Dans Liefhebbers

Ook dansen kan een genezende werking hebben. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe dieptes in jezelf ontdekken tijdens de Afro-Braziliaan beats, uit je comfortzone stappen door middel van een Hip-Hop Workshop of een Vijf Elementen Dans. 

Dans is een interessant deel van het BaliSpirit Festival, ieder jaar weer zien we onze bezoekers zichzelf op deze manier creatief uitten, losmaken van negativiteit en trauma. Ook de befaamde extatische dans programma’s zijn ieder jaar weer een highlight. Meestal duren deze lessen twee uur of langer, en vinden zowel overdag als ‘s avonds plaats.

Muziek Liefhebbers

“ De ware schoonheid van muziek is dat het mensen kan verbinden” – Roy Avers 

Connectie, een erg belangrijke en waardevolle kernwaarde van Bali Spirit Festival. Verbinden met jezelf, met andere en met de Divine. De line-up van muzikanten bestaat onder andere uit ceremonialisten, soul-healers, sound alchemisten, truth-speakers en nog veel meer. Het festival beschikt over een unieke, intieme concert ervaring. Deze versterkt ieder jaar weer een diepere connectie en verspreid een aanstekelijk gevoel van saamhorigheid. 

Alleen naar BaliSpirit Festival?

Er zijn genoeg mensen die alleen naar het BaliSpirit Festival gaan. Natuurlijk heb je daar best wat moed voor nodig, maar uiteindelijk gaat dit percentage festivalbezoekers altijd naar huis met een handvol nieuwe, diepgaande connecties. 

Er is genoeg ruimte om je alone-time op te eisen, maar veel activiteiten focussen op verbinding. BaliSpirit Festival is uiteindelijk een gezellige bijeenkomst van like-minded individuen. Ook al kom je alleen aan, jezelf helemaal alleen voelen zal je je niet snel. 

Is BaliSpirit Festival geschikt voor families?

Ja, dat is het zeker. Ieder jaar is er een speciale Kids Zone. Hier vind je onder andere een dag opvang en een creatief animatie programma zodat ook de kleintjes zich niet kunnen vervelen. Er zijn genoeg activiteiten die ook geschikt zijn voor kinderen, en dan is er ook nog altijd de Family & Community Dag – één hele dag die draait om familie. Alle workshops zullen tijdens deze speciale dag kindvriendelijk zijn. Zo kun je met het hele gezin van al het prachtige en magische tijdens Bali Spirit Festival genieten.

Positieve impact voor en ná BaliSpirit Festival

BaliSpirit Festival is opgericht in 2008, de eerste editie had ruim 150 bezoekers. Vandaag de dag zijn we de internationale koploper op het gebied van yoga en spiritualiteit en verwelkomen we meer dan 5000 bezoekers uit 60 verschillende landen, waaronder ook 1000 lokale bezoekers. 

BaliSpirit Festival gelooft in het teruggeven, ook wel bekend als onze Karma Outreach initiatieven. Uitgaand van het Hindu principe Tri Hita Karana (harmonie met het goddelijke, de maatschappij en de natuur) streeft Bali Spirit Festival naar het ontwaken en motiveren van elk individu, wij geloven dat dit uiteindelijk zal resulteren in positieve veranderingen in onze samenleving. 

Naast het bieden van inspiratie en ruimte voor persoonlijke transformatie, zetten de grondleggers van Bali Spirit Festival zich gepassioneerd in voor de lokale bevolking door middel van het bieden van financiële, logistieke en organisatorische ondersteuningen aan liefdadigheidsinstellingen, met speciale aandacht voor kinderprogramma’s, multicultureel onderwijs, gezondheidszorg, HIV- en Aids-bewustzijn (Ayo! Kita Bicara HIV & AIDS) en milieubehoud binnen zowel het eiland (Bali ReGreen) als het gehele land. Tot nu toe is er meer dan 200.000 USD opgehaald voor deze jaarlijkse Karma Outreach initiatieven. 

FOLLOW US

Subscribe to RSS Feed

Latest Posts

TAGS

ARCHIVES